StartsidaFör medlemmarFör mäklareBRF Ripan, Förstudie kombination FTX ventilation och BergvärmeSök
För medlemmar
Styrelsen
För medlemmar
Bostadsbyte
Stadgar mm
Ordningsregler
Årsredovisningar
Dokument
Ripsalen
Gästlägenhet
Tvättstugan
Trivselregler
Renovering
Ritningar
Bostadsbyte

Medlemskap
Efter att en överlåtelse av bostadsrätten har skett genom att köpeavtal, bodelningshandling, bouppteckning med protokoll från arvsskifte eller gåvobrev har upprättats ska du ansöka om medlemskap i vår bostadsrättsförening. När medlemskapet har beviljats disponerar du din lägenhet på de villkor som gäller för bostadsrättslägenheter. Villkor och regler finns i bostadsrättslagen och i föreningens stadgar och ordningsregler.

Som ny medlem bjuds du in till ett introduktionsmöte med representanter från styrelsen.

Vid överlåtelser debiterar vår ekonomiska förvaltare Storholmen förvaltning AB säljaren (överlåtaren) en s.k. överlåtelseavgift
som är 2,5 % av prisbasbeloppet.

 

Pantförskrivning
Lägenheterna kan pantförskrivas som säkerhet för lån. Bostadsrättsföreningen måste underrättas om pantsättningen och som regel utbetalas inte ett lån förrän långivaren fått uppgiften från bostadsrättsföreningen om att pantförskrivning är noterad.

Hos oss skall denna rapportering göras skriftligt till:
Brf Ripan 464
C/O Storholmen Förvaltning AB

Box 56012

102 17 Stockholm

Eller, Brf Ripan 464
C/O Storholmen Förvaltning AB
 
Pastellvägen 6, 121 36 Johanneshov

Enligt lag skall pantsättning antecknas i den lägenhetsförteckning som bostadsrättsföreningen skall föra och denna skyldighet handhas för brf Ripans del av Storholmen, som kan lämna upplysning om en lägenhet är pantsatt till en tilltänkt ägare. Vid pantsättning debiterar Storholmen en avgift på 1 % av prisbasbeloppet.

Avgift 
Några avgiftshöjningar är i dagsläget inte planerade. Värme och vatten ingår.

Elavtal

Föreningen har ett elavtal för hela föreningen med individuell mätning av alla lägenheter.
Säljare behöver därför inte säga upp något elavtal och köpare behöver inte teckna något nytt elavtal. Debitering sker via hyresavin.

Andrahandsuthyrning
Normalt är det inte tillåtet att hyra ut lägenheter i andra hand. I enstaka fall kan dock uthyrning godkännas exempelvis vid tillfällig vistelse på annan ort. Sådan uthyrning godkänns endast för högst ett år i taget och godkännandet måste föreligga före hyresgästens inflyttning. Andrahandsuthyrning utan godkännande utgör anledning till bostadsrättshavarens uteslutning ur föreningen och krav på obligatorisk avflyttning enligt gällande stadgar.

En bostadsrättshavare som tänker hyra ut sin lägenhet i andra hand ska kontakta Storholmen direkt via formulär till kundtjänsten på webbplatsen www.storholmendirekt.se eller på telefon 0771-786 746, dagtid kl 07.00–21.00.

   

 

 

 

 

 

Uppdaterat 2019-11-01
Utskriftsvänlig sida
Brf Ripan info@brfripan.se
Provided by Webforum